Bedrijf

Geschiedenis

Sinds 17 jaar houden we ons bezig met het fokken met koeien van het Blonde d`Aquitaine ras. De Blonde d’ Aquitaine is een van oorsprong Zuid Frans Vleesras. Het ras is rond 1960 ontstaan uit drie lokale rassen die vooral dienden als trekdieren. In de loop der jaren is het ras omgevormd tot een modern vleesras. Ook het aantal dieren is sinds die tijd sterk uitgebreid. Buiten het moederland Frankrijk heeft het ras in vele Europese landen een vaste plaats als vleesras veroverd. Ook in landen buiten Europa heeft het ras een vaste plaats gekregen.

Na een vruchtbaar seizoen weer terug naar stal voor de winterperiode.

Fokkerijvisie

We streven ernaar om makke dieren met een groot karkas te fokken van het Garonnaises type, met goede fokkerij in de moederlijn. Grote lange dieren met veel fijnheid, en een goed kruis en best beenwerk. We hechten veel waarde aan een goede stamboom.
Ieder jaar bezoeken we zoveel mogelijk keuringen om te kunnen vergelijken met andere dieren, wat veel voldoening geeft in de houderij van de Blondes. De omgang met andere Blonde fokkers en de gezelligheid op dit evenement is voor ons belangrijk. Een stimulans voor ons om door te gaan.

Iffort bij het kanaal.

Hier nog een foto van Iffort.

Dit is een kleindochter van Iffort, kampioen bij de nationale keuring in Albi 2006, vader: Potemkine.

Foto's zomer 2006:

Hier zie je Basje: vader van Gogh, uit Tonnerre moeder (Faveur).

Basje en Bertha: uit Van moeder Ukke.

Bo: Exploit uit Minos moeder (Trui).

Links Iffort, rechts Tulipe, vader Minos.